Gotuje bo lubię fit

7 kwi 2023

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

Dziś mam dla Was przepis na pyszne jajka faszerowane, których nie może zabraknąć na świątecznym stole.

Aby przygotować jajka potrzebujesz:

📌 10 jajek ugotowanych na twardo

📌1 papryka czerwona

📌5 małych ogórków konserwowych

📌mały pęczek szczypiorku

📌puszka tuńczyka

📌2 łyżki oleju

📌2-3 łyżki jogurtu naturalnego

📌2-3 łyżki majonezu

Paprykę i ogórki konserwowe kroję w drobną kostkę, szczypiorek siekam. Jajka przekrajam na pół, wyjmuję żółtka i rozdrabniam widelcem. Wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję jogurt, majonez, olej, mieszam wszystko i powstałą masą nadziewam jajka. Przed podaniem dobrze schładzam je w lodówce, przez kilka godzin. Z powyższych składników można zrobić również pastę na kanapki, wtedy jajka należy rozgnieść widelcem i wymieszać z resztą składników. Polecam, obie wersje są pyszne.

Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik).

Jeśli wykorzystasz dowolny przepis z mojego bloga podeślij mi zdjęcie na maila: gotuje.bo.lubie.fit@interia.pl i podziel się opinią jak smakowało, będzie mi bardzo miło, lub zostaw komentarz pod danym postem.

    10130