Gotuje bo lubię fit

28 gru 2021

PYSZNE PRZEKĄSKI NA IMPREZĘ


 
Dziś zapraszam na kolejne pyszne przekąski, które możecie wykorzystać na spotkaniu ze znajomymi lub przygotować takie kanapeczki na śniadanie lub kolację.
 

 
Grzanki z pastą z paluszkami surimi, łososiem i serkiem kremowym lub grzaneczki z guakamole i paluszkami surimi w kształcie krewetek, co wybierasz?
 

 
PASTA Z PALUSZKAMI SURIMII
 
📌125g paluszków surimi classik
 
📌125g łososia wędzony na gorąco
 
📌150g serka kremowego
 
📌2 łyżki drobno posiekanego koperku
 
📌sól i pieprz
 
📌bagietka
 

 
Paluszki surimi kroję w drobną kostkę, łososia dzielę na mniejsze kawałki, dodaję koperek i serek kremowy i rozgniatam wszystko widelcem i mieszam na jednolita masę, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Bagietkę kroję na cienie plasterki i opiekam w tosterze. Na ciepłe bagietki nakładam gotową pastę.
 


 
GUAKAMOLE Z PALUSZKAMI SURIMI W KSZTALCIE KREWETEK
 
📌1 opakowanie surimi w kształcie krewetek
 
📌2 dojrzałe awokado
 
📌1 ząbek czosnku
 
📌1/2 fioletowej cebulki
 
📌sok z połowy cytryny
 
📌10 małych pomidorków malinowych
 
📌sól i pieprz
 

 
Awokado przekrajam na pół, wyjmuję pestkę i następnie wyjmuję na miseczkę miąsz przy pomocy łyżki. Jak awokado jest dojrzałe miąsz wychodzi bez problemu. Awokado rozgniatam widelcem. Następnie dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę, drobno pokrojoną cebulkę, sok z cytryny sól i pieprzem, wszystko dokładnie mieszam i gotowe. Bagietkę kroję na cienie plasterki i opiekam w tosterze. Na ciepłe bagietki nakładam guakamole i na każdą grzankę układam paluszki surimi w kształcie krewetek.

Zapraszam do mnie na Instagram po więcej inspiracji kulinarnych.

    15160