google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0
 

BROWNIE

Mega szybkie i pyszne brownie czekoladowe.


Przepis na kwadratowa blaszkę 20x20:

  • 150 g masła

  • 150 g gorzkiej czekolady

  • 70 g mąki orkiszowej jasnej lub pszennej

  • 30 g kakao

  • 2 jajka

  • 200g cukru pudru (lub 100 g cukru, 100g erytrolu) Wykonanie: Mąkę i kakao mieszam w misce. Jajka miksuję z cukrem. Gorzką czekoladę rozpuszczam z masłem w garnku i jak wystygnie wlewam do ubitych jajek z cukrem i miksuję na małych obrotach. Następnie stopniowo dodaje mąkę z kakao i dalej miksuję. Gotową masę wylewamy na blachę 20 x 20 cm (wyłożoną papierem do pieczenia). Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 175 stopni (góra - dół) i piekę około 30 minut.



1474 wyświetlenia0 komentarzy