google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Postaw mi kawę na buycoffee.to
top of page

BROWNIE MIGDAŁOWE



Cześć, dziś mam dla Was przepis na szybki deser w wersji fit - bez cukru i bez glutenu.


Aby przygotować deser potrzebujesz:

📌150 g masła

📌150 g gorzkiej czekolady

📌70 g mąki migdałowej

📌2 jajka

📌30 g kakao

📌140g erytrytolu lub cukru brązowego

📌70g malin


Masło i czekoladę rozpuszczam i studzę.

Jajka ucieram z erytrytolem na puszystą masę około 5-7 minut, następnie dodaję przestudzoną masę czekoladową. Mąkę i kakao mieszam w misce i stopniowo dodaję do pozostałych składników. Ciasto wylewam do tortownicy 18 cm (wyłożoną papierem do pieczenia - dół i boki). Na górę wykładam maliny. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 190 stopni (góra - dół) i piekę około 20 minut.




Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik)



Jeśli wykorzystasz dowolny przepis z mojego bloga podeślij mi zdjęcie na maila: Gotuje.bo.lubie.fit@interia.pl i podziel się opinią jak smakowało lub zostaw komentarz pod danym postem, dodaj zdjęcie, będzie mi bardzo miło.

Powiązane posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page