Cześć, dziś mam dla Was przepis na szybki deser w wersji fit - bez cukru i bez glutenu.
Aby przygotować deser potrzebujesz:
📌150 g masła
📌150 g gorzkiej czekolady
📌70 g mąki migdałowej
📌2 jajka
📌30 g kakao
📌140g erytrytolu lub cukru brązowego
📌70g malin
Masło i czekoladę rozpuszczam i studzę.
Jajka ucieram z erytrytolem na puszystą masę około 5-7 minut, następnie dodaję przestudzoną masę czekoladową. Mąkę i kakao mieszam w misce i stopniowo dodaję do pozostałych składników. Ciasto wylewam do tortownicy 18 cm (wyłożoną papierem do pieczenia - dół i boki). Na górę wykładam maliny. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 190 stopni (góra - dół) i piekę około 20 minut.
Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik)
Jeśli wykorzystasz dowolny przepis z mojego bloga podeślij mi zdjęcie na maila: Gotuje.bo.lubie.fit@interia.pl i podziel się opinią jak smakowało lub zostaw komentarz pod danym postem, dodaj zdjęcie, będzie mi bardzo miło.
Comments