google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Postaw mi kawę na buycoffee.to
top of page

BROWNIE z MASĄ SEROWĄ


BROWNIE

  • 200 g masła lub oleju kokosowego

  • 200 g gorzkiej czekolady

  • 3 jajka

  • 180 g erytrytolu lub cukru 150 g

  • 100 g mąki gryczanej

  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • szczypta soli


MASA SEROWA

  • 500 g twarogu sernikowego (z wiaderka)

  • 100 g erytrytolu / cukru

  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

  • 2 jajka

  • 100 ml śmietanki 36% lub 30%

  • 125 - 250 g malin

W rondelka rozpuścić olej kokosowy, dodać połamaną na kosteczki czekoladę i na minimalnym ogniu roztopić co chwilę mieszając. Odstawić z ognia.


W misce zmiksować jajka z erytrytolem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i zmiksować, dodać mąkę z proszkiem do sól i zmiksować na jednolite ciasto.


Ser, erytrytol, mąkę ziemniaczaną i jajka zmiksować do połączenia się składników, następnie dodać śmietankę i miksować jeszcze przez około 2 minuty.

Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno formy wyłożyć brownie, następnie na wierzch wyłożyć masę serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 35 - 40 minut w 175 stopniach, aż warstwa serowa będzie zastygnięta. W trakcie pieczenia, po około 15 minutach, wyłożyć na wierzch maliny. Pozostawić w piekarniku do całkowitego wystygnięcia.

236 wyświetleń0 komentarzy

Comments


bottom of page