BROWNIE z MAS膭 SEROW膭


BROWNIE

  • 200 g mas艂a lub oleju kokosowego

  • 200 g gorzkiej czekolady

  • 3 jajka

  • 180 g erytrytolu lub cukru 150 g

  • 100 g m膮ki gryczanej

  • 1/2 艂y偶eczki proszku do pieczenia

  • szczypta soli


MASA SEROWA

  • 500 g twarogu sernikowego (z wiaderka)

  • 100 g erytrytolu / cukru

  • 2 艂y偶ki m膮ki ziemniaczanej

  • 2 jajka

  • 100 ml 艣mietanki 36% lub 30%

  • 125 - 250 g malin

W rondelka rozpu艣ci膰 olej kokosowy, doda膰 po艂aman膮 na kosteczki czekolad臋 i na minimalnym ogniu roztopi膰 co chwil臋 mieszaj膮c. Odstawi膰 z ognia.


W misce zmiksowa膰 jajka z erytrytolem. Doda膰 do nich roztopion膮 czekolad臋 z mas艂em i zmiksowa膰, doda膰 m膮k臋 z proszkiem do s贸l i zmiksowa膰 na jednolite ciasto.


Ser, erytrytol, m膮k臋 ziemniaczan膮 i jajka zmiksowa膰 do po艂膮czenia si臋 sk艂adnik贸w, nast臋pnie doda膰 艣mietank臋 i miksowa膰 jeszcze przez oko艂o 2 minuty.

Foremk臋 wy艂o偶y膰 papierem do pieczenia. Na dno formy wy艂o偶y膰 brownie, nast臋pnie na wierzch wy艂o偶y膰 mas臋 serow膮. Wstawi膰 do nagrzanego piekarnika i piec przez聽oko艂o 35 - 40 minut w 175 stopniach,聽a偶 warstwa serowa b臋dzie zastygni臋ta. W trakcie pieczenia,聽po oko艂o 15 minutach, wy艂o偶y膰 na wierzch maliny. Pozostawi膰 w piekarniku do ca艂kowitego wystygni臋cia.

218 wy艣wietle艅0 komentarzy