BUŁECZKI MAŚLANE

Przepis:
500 g mąki pszennej
20 g drożdży
1 szklanka lekko ciepłego mleka , nie gorącego
2 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
70 g masła
2 jajka
Do środka 9 łyżek nutlova @sklep.sfd
dodatkowo :1 jajko do smarowania
Kruszonka:
50 g mąki
35 g masła
35 g cukru, składniki łącze ze sobą i zagniatam na kruszonkę .
Na początku przygotowuję rozczyn. Do miseczki wrzucam rozkruszone drożdże, zalewam lekko ciepłym mlekiem, dodaję 2 łyżki cukru,
2 łyżki mąki, mieszam do rozpuszczenia drożdży, przykrywam i odstawiam w ciepłe miejsce na ok 10-15 min do wyrośnięcia.
Masło rozpuszczam i studzę.
Mąkę wsypuję do misy robota, dodaję jajka, sól i wyrośnięty rozczyn. Miksuję przy użyciu haka, jak składniki się ze sobą połączą dodaję rozpuszczone masło i wyrabiamy jeszcze ok 5-7 min mikserem. Wyrobione ciasto trochę się lepi, al