google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

CIASTO z RABARBAREM


Dzie┼ä dobry kochani ­čśâ

zostawiam wam przepis na kruche ciacho z rabarbarem.

Ja korzystałam z tego przepisu co na szarlotkę.


To ciasto robi┼éam w blaszce tej du┼╝ej prostok─ůtnej 25x34 cm:

  • 3 szklanki m─ůki pszennej typu 450 w sumie 330g

  • mas┼éo zimne prosto z lodowki 200g

  • 80 g erytrytolu (zamiennik cukru) lub cukru

  • 2 ┼éy┼╝eczki proszku do pieczenia

  • 4 ┼╝├│┼étka

Wszystkie sk┼éadniki wrzucam do miski, zimne mas┼éo kroj─Ö w mniejsze kosteczki i zagniatam kruche ciasto. Ciasto owijam foli─ů i wk┼éadam na oko┼éo 1 h do lod├│wki.

  • 5 ┼éodyg rabarbaru (ok 500g)

  • 200g d┼╝emu malinowego ja u┼╝y┼éam bez cukru od @oryginalnysok

  • erytrytol do smaku, ja da┼éam 3 ┼éy┼╝ki

Rabarbar kroj─Ö w cienka kosteczk─Ö, mieszam z d┼╝emem malinowym i erytrytolem.


Ciasto wyjmuj─Ö z lod├│wki i ┼Ťcieram na sp├│d blaszki, lekko ugniatam r─Ök─ů. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i zapiekam 15 min w 180 stopniach.

Wyjmuję z piekarnika i wykładam rabarbar. Dalej

  • 4 bia┼éka ubijam na sztywno, dodaj─Ö szczypt─Ö soli,

  • nast─Öpnie dodaj─Ö oko┼éo 80 g erytrytolu / cukru

  • 1 ┼éy┼╝eczk─Ö m─ůki ziemniaczanej ubijam chwil─Ö. Wyk┼éadam na rabarbar i posypuj─Ö p┼éatkami migda┼éowymi oko┼éo 3 ┼éy┼╝ki.


Wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę około 30 minut w 180 stopniach góra - dół.




462 wy┼Ťwietlenia0 komentarzy
bottom of page
Wyszukiwarka przepis├│w
rondel