SAŁATKA z RUKOLĄ
- Gotuje bo lubię fit
- 22 cze 2020
- 1 minut(y) czytania
Zaktualizowano: 23 cze 2020
Lekka sałatka na śniadanie, obiad lub kolację.

Przepis:
opakowanie rukoli
mozarella 1 kulka (może być również feta lub ser kozi)
parę suszone pomidorów (około 6szt.)
10 pomidorków koktajlowych
prażone pestki słonecznika 2-3 łyzki
Sos:
4 łyżki oliwy z oliwek,
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka musztardy
1 łyżka miodu
Sól i pieprz do smaku, można dodać 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, jeśli lubicie + drobno pokrojony ząbek czosnku
Rukolę układam na dwa talerze, na nią kładę pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, suszone pomidory pokrojone w kostkę, mozarella pokrojoną w kostkę.
Pestki słonecznika proszę chwilę ma patelni i następnie posypuję nimi sałatkę. Polewam sosem i gotowe.
Comments