JAJKA FASZEROWANE z PIECZARKAMI

Podsyłam Wam przepis na proste i szybkie jajeczka faszerowane pieczarkami, które u mnie znikają szybko ze stołu.


Przepis na zieloną sałatkę z tortiellini (na zdjęciu w tle) znajdziesz tutaj.


Przepis na jajka faszerowane:

  • 5 jajek

  • około 10 pieczarek średniej wielkości

  • 1 łyżeczka masła

  • majonez, sól i pieprz

  • można dodać 1/2 cebulki podsmażoną na maśle.


Jajka gotuję na twardo. Studzę i obieram. Pieczarki myję i kroje w drobną kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucam pokrojone pieczarki, smażę do czasu, aż całkowicie odparuje woda. Studzę. Jajka kroję na pół i wyciągam żółtka. Żółtka rozgniatam widelcem i mieszam z pieczarkami, majonezem i doprawiam do smakują solą i pieprzem. Farsz nakładam do białek. Chłodzenie około 1 godziny w lodówce.

1,071 wyświetlenia0 komentarz