Dziś mam dla Was pyszny pomysł na omlet ze szparagami, idealny na śniadanie, kolacje czy nawet obiad. Lubicie szparagi ? Jeśli tak to koniecznie zróbcie go u siebie.
Czas przygotowania: 10-15 minut
Aby przygotować taki omlet potrzebujesz:
📌10 szparagów
📌2 jajka
📌1 łyżeczka masła 5g
📌60 g sera mozarella light
📌50 g łososia wędzonego
📌270 g pomidor (1 duży)
📌szczypiorek
📌cebula
📌10 g sosu balsamicznego
📌szczypta pieprzu
Szparagi myję i odłamuję stwardniałe końcówki. W szerokim garnku lub na patelni gotuję wodę, wkładam do niej szparagi, gotuję przez 5 minut. Jajka roztrzepuję z odrobiną pieprzu. Na patelnii rozpuszczam masło, wlewam roztrzepane jajka, na nie daję pokrojony w mniejsze części ser mozarella, łososia wędzonego i kilka pokrojonych szparagów. Smażę parę minut pod przykryciem. Przekładam na talerz.
Dodaję jeszcze pomidora pokrojonego w ćwiartki, drobno pokrojoną cebulę i szczypiorek oraz pozostałe szparagi. Wszystko polewam sosem balsamicznym i gotowe. Smacznego
Cały przepis : 476 kcal – B:45,1 T:25.8 W:20,6
Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik).
Jeśli wykorzystasz dowolny przepis z mojego bloga podeślij mi zdjęcie na maila: gotuje.bo.lubie.fit@interia.pl i podziel się opinią jak smakowało lub zostaw komentarz pod danym postem, dodaj zdjęcie, będzie mi bardzo miło.
Comments