google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Postaw mi kawę na buycoffee.to
top of page

PASTA z MAKRELI


ree

Cześć Kochani 😃 jak Wam mija weekend? Dziś zapraszam na pyszną pastę / sałatkę z makreli. Do mojej pasty wykorzystałam świeżą makrele od Naturalnie Bałtyckie. Jedliście kiedyś świeżą makrelę? Ja powiem szczerze, że jadłam pierwszy raz w życiu i bardzo mi smakowała. Jeżeli nie macie dostępu do świeżej możecie wykorzystać makrelę wędzoną. Aby przygotować pastę/sałatkę potrzebujecie:

  • 1 makrelę świeżą

  • 3 jajka ugotowane na twardo

  • 3 ogórki konserwowe

  • 1 małą fioletową cebulę

  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

  • 2 łyżki majonezu

  • 1 łyżka musztardy sarepskiej

  • sól i pieprz


ree


Makrelę solę i pieprzę, skrapiam cytryną, owijam w folię aluminiową i piekę w piekarniku w 190 stopniach przez 20 minut. Następnie ściągam skórę, wyjmuję ości i rozdrabniam widelcem. Jajka, cebulkę i ogórki konserwowe kroję w drobną kostkę. Dodaję posiekany szczypiorek, majonez, musztardę, sól i pieprz (do smaku), a następnie mieszam wszystko. Podaję jako sałatkę, lub pastę na kanapki. Jest pyszna 😍 Przepis przygotowałam w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie.



ree

ree

Komentarze


Zapisz się na newsletter i otrzymaj darmowego e-booka na maila z 12 najlepszymi przepisami z bloga!

Dziękuję za subskrypcję! Sprawdź e-mail.

  • Youtube
  • Instagram
  • TIK Tok
  • Facebook Social Ikona

KOPIOWANIE TEKSTU i ZDJĘĆ ZABRONIONE !

© 2020 by Gotuje bo lubie fit. Proudly created with Wix.com

bottom of page
Wyszukiwarka przepisów
rondel