google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

PASTA z MAKRELI


Cze艣膰 Kochani 馃槂 jak Wam mija weekend? Dzi艣 zapraszam na pyszn膮 past臋 / sa艂atk臋 z makreli. Do mojej pasty wykorzysta艂am 艣wie偶膮 makrele od Naturalnie Ba艂tyckie. Jedli艣cie kiedy艣 艣wie偶膮 makrel臋? Ja powiem szczerze, 偶e jad艂am pierwszy raz w 偶yciu i bardzo mi smakowa艂a. Je偶eli nie macie dost臋pu do 艣wie偶ej mo偶ecie wykorzysta膰 makrel臋 w臋dzon膮. Aby przygotowa膰 past臋/sa艂atk臋 potrzebujecie:

  • 1 makrel臋 艣wie偶膮

  • 3 jajka ugotowane na twardo

  • 3 og贸rki konserwowe

  • 1 ma艂膮 fioletow膮 cebul臋

  • 2 艂y偶ki posiekanego szczypiorku

  • 2 艂y偶ki majonezu

  • 1 艂y偶ka musztardy sarepskiej

  • s贸l i pieprz




Makrel臋 sol臋 i pieprz臋, skrapiam cytryn膮, owijam w foli臋 aluminiow膮 i piek臋 w piekarniku w 190 stopniach przez 20 minut. Nast臋pnie 艣ci膮gam sk贸r臋, wyjmuj臋 o艣ci i rozdrabniam widelcem. Jajka, cebulk臋 i og贸rki konserwowe kroj臋 w drobn膮 kostk臋. Dodaj臋 posiekany szczypiorek, majonez, musztard臋, s贸l i pieprz (do smaku), a nast臋pnie mieszam wszystko. Podaj臋 jako sa艂atk臋, lub past臋 na kanapki. Jest pyszna 馃槏 Przepis przygotowa艂am w ramach projektu Naturalnie Ba艂tyckie.





902 wy艣wietlenia0 komentarzy