google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Postaw mi kawę na buycoffee.to
top of page

ROGALIKI TWAROGOWE

Zaktualizowano: 8 lis 2024



Dziś mam dla Was przepis na pyszne rogaliki twarogowe. Pyszne, kruche, wypróbuj koniecznie.


Aby je zrobić potrzebujecie :

  • 250 g twarogu

  • 150 g mąki orkiszowej lub pszennej

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 100 g miękkiego masła

  • do środka dżem jagodowy, malinowy lub czekoladą

  • do posypania cukier puder

Z tej porcji wychodzi ok 20 rogalików.


Twaróg rozgniatam widelcem, dodaję miękkie masło, proszek do pieczenia i mąkę, wszystko chwilę wyrabiam. Następnie wkładam na 1h do lodówki. Po tym czasie ciasto dzielę na dwie części, rozwałkowuję na okrągły placek, dziele na osiem części, nakładam dżem lub czekoladę i zwijam rogaliki. Piekę w 180 stopniach, góra dół około 20-25 minut.




Comments


Zapisz się na newsletter i otrzymaj darmowego e-booka na maila z 12 najlepszymi przepisami z bloga!

Dziękuję za subskrypcję! Sprawdź e-mail.

  • Youtube
  • Instagram
  • TIK Tok
  • Facebook Social Ikona

KOPIOWANIE TEKSTU i ZDJĘĆ ZABRONIONE !

© 2020 by Gotuje bo lubie fit. Proudly created with Wix.com

bottom of page
Wyszukiwarka przepisów
rondel