SAŁATKA z MAKARONEM z CIECIERZYCY


Pomysł na sałatkę z makaronem oraz szynką prosciutto.


Do mojej sałatki wykorzystałam makaron bez glutenu przygotowany 100 % z mąki z ciecierzycy od @novellefood


Zapiszcie sobie ten przepis i zróbcie sobie taką sałatkę na obiad lub lunch do pracy. Pysznie smakuje, a dzięki makaronowi jest sycąca. Aby ją zrobić potrzebujecie:


  • opakowanie rukoli - 100 g

  • 10 pomidorów suszonych

  • 15 pomidorków koktajlowych

  • 10 oliwek

  • 200 g makaronu z ciecierzycy od @novellefood

  • 8 plasterków szynki prosciutto

  • 1/3 kostki sera feta

  • Sos: 3 łyżeczki musztardy delikatesowej, 2 łyżeczka miodu, sok z połowy cytryny, 2-3 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek


Do garnuszka wlewam miód, musztardę, sok z cytryny, chwilę mieszam i na końcu dodaję olej.


Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu, szynkę prosciutto zwijam w ruloniki i podsmażam na patelni grilowej. Rukolę układam na talerze, następnie układam makaron, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz pomidory suszone i oliwki. Wszystko polewam sosem i gotowe.





767 wyświetleń0 komentarzy