Pomysł na sałatkę z makaronem oraz szynką prosciutto.
Do mojej sałatki wykorzystałam makaron bez glutenu przygotowany 100 % z mąki z ciecierzycy od @novellefood
Zapiszcie sobie ten przepis i zróbcie sobie taką sałatkę na obiad lub lunch do pracy. Pysznie smakuje, a dzięki makaronowi jest sycąca. Aby ją zrobić potrzebujecie:
opakowanie rukoli - 100 g
10 pomidorów suszonych
15 pomidorków koktajlowych
10 oliwek
200 g makaronu z ciecierzycy od @novellefood
8 plasterków szynki prosciutto
1/3 kostki sera feta
Sos: 3 łyżeczki musztardy delikatesowej, 2 łyżeczka miodu, sok z połowy cytryny, 2-3 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek
Do garnuszka wlewam miód, musztardę, sok z cytryny, chwilę mieszam i na końcu dodaję olej.
Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu, szynkę prosciutto zwijam w ruloniki i podsmażam na patelni grilowej. Rukolę układam na talerze, następnie układam makaron, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz pomidory suszone i oliwki. Wszystko polewam sosem i gotowe.
Comentarios