google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

SAŁATKA z PIECZONĄ FLĄDRĄ


Witajcie kochani 😀 kolejny przepis jaki przygotowałam dla Was w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie to lekka sałatka z pieczoną flądrą idealna na obiad lub kolację.


Flądra bardzo podobna jest do turbota, na blogu piszę jak odróżnić te ryby od siebie, więc zapraszam również na www.gotujebolubiefit.pl


A tu przepis na sałatkę. Aby ją przygotować potrzebujecie:

  • 2 flądry

  • 1łyżkę masła

  • pół cytryny

  • przyprawy: sól, pieprz, tymianek

Flądry patroszę, wycinam filety, myję i osuszam ręcznikiem turystycznym. Następnie skrapiam cytryną i przyprawiam przyprawami. Wkładam do naczynia żaroodpornego dodaję masło i zapiekam 20 minut w 180 stopniach.