Ziemniaczki ugotowane, a później upieczone to fajny dodatek do obiadu.
Aby je przygotować potrzebujesz:
📌1 kg ziemniaków
📌3-4 łyżki oleju
📌1 pełna łyżka przyprawy do kebaba lub mieszanki ulubionych przypraw
W garnku zagotowuje wodę. Ziemniaki obieram i wkładam do gotującej się osolonej wody. Gotuję 20 minut. Następnie odlewam i przekładam na blachę wyłożoną papierem i rozgniatam ziemniaki. W misiecze mieszam olej z przyprawą i powstałą mieszanką polewam ziemniaki. Nagrzewam piekarnik to 220 stopni, wstawiam blachę i piekę 25 minut góra dół. Podaję jako dodatek do obiadu.
Zapraszam również na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak po przepisy w formie wideo (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik)
Comentarios