Gotuje bo lubi臋 fit
30 lip 2021
Pyszny sezonowy obiad z turbotem馃悷 w roli g艂贸wnej. M艂ode ziemniaczki, fasolka, b贸b i rybka. Wszystko co lubi臋 na jednym talerzu.
A co u Was dzi艣 dobrego?
2 turboty od @naturalniebaltyckie
1 艂y偶eczka soli,
1 艂y偶eczka pieprzu,
1/2 艂y偶eczki chili
2 艂y偶ki oleju
Turboty myj臋, k艂ad臋 na blaszce wy艂o偶onej papierem do pieczenia, polewam olejem i posypuj臋 przyprawami. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piek臋 oko艂o 20 minut 200 stopni (g贸ra - d贸艂).
Nast臋pnie przygotowuje warzywa do obiadu:
1/2 kg fasolki szparagowej
1/2 kg m艂odych ziemniak贸w
1/2 kg bobu
Fasolk臋 myj臋, obcinam ko艅c贸wki, wrzucam na gotuj膮c膮 wod臋 i gotuj臋 do mi臋kko艣ci oko艂o 15-20 minut.
Ziemniaki obieram, wk艂adam do garnka z gotuj膮c膮 wod膮, dodaj臋 1/2 艂y偶eczki soli i gotuj臋 do mi臋kko艣ci oko艂o 15-20 minut.
B贸b wrzucam na gotuj膮c膮 wod臋, dodaj臋 1 艂y偶eczk臋 soli i gotuj臋 do mi臋kko艣ci od 10 do
20 minut (im m艂odszy b贸b tym kr贸cej). Ugotowane warzywa wyk艂adam na talerz, posypuje koperkiem, dodaj臋 rybk臋 i gotowe.
Co powiecie na taki obiad?
Przepis na obiad powsta艂 w ramach projektu Naturalnie Ba艂tyckie, w kt贸rym bior臋 udzia艂馃悷