Gotuje bo lubi臋 fit

30 lip 2021

PIECZONY TURBOT

Pyszny sezonowy obiad z turbotem馃悷 w roli g艂贸wnej. M艂ode ziemniaczki, fasolka, b贸b i rybka. Wszystko co lubi臋 na jednym talerzu.

A co u Was dzi艣 dobrego?

  • 2 turboty od @naturalniebaltyckie

  • 1 艂y偶eczka soli,

  • 1 艂y偶eczka pieprzu,

  • 1/2 艂y偶eczki chili

  • 2 艂y偶ki oleju

Turboty myj臋, k艂ad臋 na blaszce wy艂o偶onej papierem do pieczenia, polewam olejem i posypuj臋 przyprawami. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piek臋 oko艂o 20 minut 200 stopni (g贸ra - d贸艂).

Nast臋pnie przygotowuje warzywa do obiadu:

  • 1/2 kg fasolki szparagowej

  • 1/2 kg m艂odych ziemniak贸w

  • 1/2 kg bobu

Fasolk臋 myj臋, obcinam ko艅c贸wki, wrzucam na gotuj膮c膮 wod臋 i gotuj臋 do mi臋kko艣ci oko艂o 15-20 minut.

Ziemniaki obieram, wk艂adam do garnka z gotuj膮c膮 wod膮, dodaj臋 1/2 艂y偶eczki soli i gotuj臋 do mi臋kko艣ci oko艂o 15-20 minut.

B贸b wrzucam na gotuj膮c膮 wod臋, dodaj臋 1 艂y偶eczk臋 soli i gotuj臋 do mi臋kko艣ci od 10 do

20 minut (im m艂odszy b贸b tym kr贸cej). Ugotowane warzywa wyk艂adam na talerz, posypuje koperkiem, dodaj臋 rybk臋 i gotowe.

Co powiecie na taki obiad?

Przepis na obiad powsta艂 w ramach projektu Naturalnie Ba艂tyckie, w kt贸rym bior臋 udzia艂馃悷

    1110