ŁOSOŚ i PYSZNE PIECZONE ZIEMNIAKI



Przepis na ziemniaczki i łososia:

  • 1kg ziemniaków

  • 3 łyżki oleju

  • 3 łyżki przyprawy do ziemniaków.

Ziemniaki obieram, kroje w mniejsze kawałki, przekładam do garnka, zalewam gorącą wodą i gotuję około 8 minut. W misce mieszam olej z przyprawą do ziemniaków, dodaję odcedzone ziemniaki. Wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 220 stopni. Piekę około 40 minut. Na dwadzieścia minut przed końcem pieczenia wkładam do piekarnika łososia.

Łososia pokroiłam na kawałki, posypałam przyprawa do ryby, solą i pieprzem, zawinęłam w folię do pieczenia lub możecie piec w naczyniu żaroodpornym, przed podaniem skropiłam sokiem z cytryny.



245 wyświetleń0 komentarzy