Przepis na pyszne ciacho idealne na weekend. I co najlepsze jest pyszne, zdrowe i zrobienie zajmie Wam około 15 minut 😀
Przepis (tortownica 20 cm):
Spód:
150 g daktyli
80 g płatków owsianych delikatnie rozdrobnione
30 g oleju kokosowego lub masła rozpuszczonego (3 łyżki)
30 g wiórek kokosowych (3 łyżki)
20 g kakao (2 łyżki)
Masa:
250g chudego twarogu
300g jogurtu greckiego
40g odżywki białkowej u mnie o smaku białej czekolada
40g erytrytolu lub więcej musicie dodać według własnego gustu (dla mnie tyle wystarczyło)
10g żelatyny rozpuszczam w 100 ml gorącej wody
Polewa:
Jagody w żelu ze @sklep.sfd
Daktyle zalać wrzątkiem i zostawić na około 10-15 minut. Następnie odlać wodę i zblendować. Połączyć z pozostałymi składnikami i wyłożyć na spód blach wyłożonej papierem.
Masę serową miksuję na gładką masę i na koniec dodaję rozpuszczoną, przestudzoną żelatynę i miksuje do połączenia się składników. Wylewam na spód. Wstawiam do lodówki. Jak masa się ściśnie smaruję jagodami w żelu.
Comments