google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

CIASTO FIT BOUNTY

Witajcie kochani 😃 Zbliża się weekend, więc jakieś ciacho mile widziane. Przypominam przepis na moje bounty, które pokochaliście. Dajcie znać kto już robił i się w nim zakochał tak jak ja. A kto nie to pora to nadrobić, jeżeli oczywiście lubicie połączenie czekolady i kokosa. Zapisujcie, udostępniajcie i czekam na wasze zdjęcia.


Ciasto do zrobienia w 15 minut bez pieczenia i bez użycia miksera.



Przepis na tortownicę 18 cm:

Na spód:

  • 150 g daktyli

  • 80 g płatków owsianych

  • 30 g oleju kokosowego lub masła (3 łyżki) rozpuszczonego

  • 30 g wiórek kokosowych (3 łyżki)

  • 20 g kakao (2 łyżki)

Masą kokosową:

  • 400 ml mleka

  • 200g wiórek kokosowych

  • 1 budyń śmietankowy 40g

  • 80 g erytrytolu / cukru

Polewa:

  • 100g czekolady gorzkiej lub mlecznej

  • 50 ml mleka


Daktyle zalać wrzątkiem i zostawić na około 10-15 minut. Następnie odlać wodę i zblendować. Połączyć z pozostałymi składnikami i wyłożyć na spód blach wyłożonej papierem.

Budyń wymieszać ze 100 ml zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, wlać budyń mieszać do czasu, aż budyń zgęstnieje. Następnie dodać wiórki i erytrol, wszystko wymieszać i przełożyć do tortownicy.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko, wymieszać polać ciasto.


Całe ciasto ma około 3440 kcal.


Dzielimy ciasto na 12 części i wtedy:

1 porcja ma 287 kcal

Białko: 4,4g

Tłuszcz: 19g

Węglowodany: 30,3g


Ciasto schodzić w lodówce, a później już tylko wcinać.

19 907 wyświetleń5 komentarzy
bottom of page