google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Postaw mi kawę na buycoffee.to
top of page

CIASTO FIT BOUNTY

Witajcie kochani 😃 Zbliża się weekend, więc jakieś ciacho mile widziane. Przypominam przepis na moje bounty, które pokochaliście. Dajcie znać kto już robił i się w nim zakochał tak jak ja. A kto nie to pora to nadrobić, jeżeli oczywiście lubicie połączenie czekolady i kokosa. Zapisujcie, udostępniajcie i czekam na wasze zdjęcia.


Ciasto do zrobienia w 15 minut bez pieczenia i bez użycia miksera.



Przepis na tortownicę 18 cm:

Na spód:

  • 150 g daktyli

  • 80 g płatków owsianych

  • 30 g oleju kokosowego lub masła (3 łyżki) rozpuszczonego

  • 30 g wiórek kokosowych (3 łyżki)

  • 20 g kakao (2 łyżki)

Masą kokosową:

  • 400 ml mleka

  • 200g wiórek kokosowych

  • 1 budyń śmietankowy 40g

  • 80 g erytrytolu / cukru

Polewa:

  • 100g czekolady gorzkiej lub mlecznej

  • 50 ml mleka


Daktyle zalać wrzątkiem i zostawić na około 10-15 minut. Następnie odlać wodę i zblendować. Połączyć z pozostałymi składnikami i wyłożyć na spód blach wyłożonej papierem.

Budyń wymieszać ze 100 ml zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, wlać budyń mieszać do czasu, aż budyń zgęstnieje. Następnie dodać wiórki i erytrol, wszystko wymieszać i przełożyć do tortownicy.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko, wymieszać polać ciasto.


Całe ciasto ma około 3440 kcal.


Dzielimy ciasto na 12 części i wtedy:

1 porcja ma 287 kcal

Białko: 4,4g

Tłuszcz: 19g

Węglowodany: 30,3g


Ciasto schodzić w lodówce, a później już tylko wcinać.

6 Comments


Czy z tych proporcji można zrobić na blachę 24x24?

Like

Anna Ilińska
Anna Ilińska
May 26, 2023

Zrobiłam dzisiaj sobie na Dzień Mamy pierwszy raz , bo uwielbiam bounty i nie zawiodłam się. Ciasto pyszne😊

Like

Paulina Guniak
Paulina Guniak
Feb 04, 2022

Dzień dobry,

Czy takie proporcje wystarczą na mniejszą kwadratową blaszkę? Pozdrawiam

Like
Replying to

Na mniejsze tzn.jaką?

Like

m.putynkowska
Sep 14, 2021

Ciasto wyszło wspaniałe i jest bardzo pyszne. Polecam.

Like
Replying to

Cieszę się że smakowało 😀

Like
bottom of page