CIASTO FIT BOUNTY

Witajcie kochani 馃槂 Zbli偶a si臋 weekend, wi臋c jakie艣 ciacho mile widziane. Przypominam przepis na moje bounty, kt贸re pokochali艣cie. Dajcie zna膰 kto ju偶 robi艂 i si臋 w nim zakocha艂 tak jak ja. A kto nie to pora to nadrobi膰, je偶eli oczywi艣cie lubicie po艂膮czenie czekolady i kokosa. Zapisujcie, udost臋pniajcie i czekam na wasze zdj臋cia.


Ciasto do zrobienia w 15 minut bez pieczenia i bez u偶ycia miksera.



Przepis na tortownic臋 18 cm:

Na sp贸d:

  • 150 g daktyli

  • 80 g p艂atk贸w owsianych

  • 30 g oleju kokosowego lub mas艂a (3 艂y偶ki) rozpuszczonego

  • 30 g wi贸rek kokosowych (3 艂y偶ki)

  • 20 g kakao (2 艂y偶ki)

Mas膮 kokosow膮:

  • 400 ml mleka

  • 200g wi贸rek kokosowych

  • 1 budy艅 艣mietankowy 40g

  • 80 g erytrytolu / cukru

Polewa:

  • 100g czekolady gorzkiej lub mlecznej

  • 50 ml mleka


Daktyle zala膰 wrz膮tkiem i zostawi膰 na oko艂o 10-15 minut. Nast臋pnie odla膰 wod臋 i zblendowa膰. Po艂膮czy膰 z pozosta艂ymi sk艂adnikami i wy艂o偶y膰 na sp贸d blach wy艂o偶onej papierem.

Budy艅 wymiesza膰 ze 100 ml zimnego mleka. Reszt臋 mleka zagotowa膰, wla膰 budy艅 miesza膰 do czasu, a偶 budy艅 zg臋stnieje. Nast臋pnie doda膰 wi贸rki i erytrol, wszystko wymiesza膰 i prze艂o偶y膰 do tortownicy.

Czekolad臋 rozpu艣ci膰 w k膮pieli wodnej, doda膰 mleko, wymiesza膰 pola膰 ciasto.


Ca艂e ciasto ma oko艂o 3440 kcal.


Dzielimy ciasto na 12 cz臋艣ci i wtedy:

1 porcja ma 287 kcal

Bia艂ko: 4,4g

T艂uszcz: 19g

W臋glowodany: 30,3g


Ciasto schodzi膰 w lod贸wce, a p贸藕niej ju偶 tylko wcina膰.

16聽815 wy艣wietle艅3 komentarze