CIASTO FIT KINDER COUNTRY
Szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia, które skradło Wasze serca. Idealne do weekendowej kawki.

Przepis na tortownicę 18 cm
Spód:
150 g daktyli
80 g płatków owsianych
2 łyżki oleju kokosowego rozpuszczonego
Daktyle zalać wrzątkiem na ok 10 minut , następnie odlać wodę i zblendować. Połączyć z resztą składników i wylepić blaszkę średnicy ok 18 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce.
Masa :
1 budyń waniliowy
200 ml mleka
250 g mascarpone
5 łyżek erytrytolu
80 g orkiszu espandrowanego
Ugotować budyń z 200 ml mleka. Zmiksować mascarpone z erytrytolem , następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i dalej miksować. Na koniec dodaje orkisz i mieszam masę łyżką. Wykładam na blaszkę i do lodówki.