google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

CIASTO FIT KINDER COUNTRY

Szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia, które skradło Wasze serca. Idealne do weekendowej kawki.



Przepis na tortownicę 18 cm


Spód:

  • 150 g daktyli

  • 80 g płatków owsianych

  • 2 łyżki oleju kokosowego rozpuszczonego 

Daktyle zalać wrzątkiem na ok 10 minut , następnie odlać wodę i zblendować. Połączyć z resztą składników i wylepić blaszkę średnicy ok 18 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce.


Masa :

  • 1 budyń waniliowy

  • 200 ml mleka

  • 250 g mascarpone

  • 5 łyżek erytrytolu

  • 80 g orkiszu espandrowanego


Ugotować budyń z 200 ml mleka. Zmiksować mascarpone z erytrytolem , następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i dalej miksować. Na koniec dodaje orkisz i mieszam masę łyżką. Wykładam na blaszkę i do lodówki.