Idealne ciacho bez pieczenia, do zrobienia w 15 minut.
Przepis na tortownicę 18 cm:
Na spód:
80 g płatków owsianych
40 g wiórek kokosowych
1 średni banan ok.110 g bez skórki
20 g erytrolu (zamiennik cukru)
Masą kokosową:
400 ml mleka 2 %
200g wiórek kokosowych
1 budyń śmietankowy 40g bez cukry
80 g erytrytolu
Polewa:
100g białej czekolady
50 ml mleka
Do posypania:
📌50g wiórek kokosowych
Banana rozgnieść widelcem, wymieszać z płatki, wiórki kokosowe i erytrol. Wyłożyć na spód tortownicy wyłożonej papierem.
Budyń wymieszać ze 100 ml zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, wlać budyń mieszać do czasu, aż budyń zgęstnieje. Następnie dodać wiórki i erytrol, wszystko wymieszać i przełożyć do tortownicy.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko, wymieszać polać ciasto. Następnie wszystko posypać jeszcze wiorkami.
Ciasto schodzić w lodówce.
Całe ciasto ma około 3163 kcal.
Białko: 51,6g;
Tłuszcze: 236,4g;
Węglowodany: 208,2g
Ciasto dziele na 12 kawałków.
Jeden kawałek ma 263,58 kcal
B 4,3g. T: 19,7g. W 17,35g
Comments