CIASTO RAFFAELLO


Idealne ciacho bez pieczenia, do zrobienia w 15 minut.


Przepis na tortownicę 18 cm:

Na spód:

  • 80 g płatków owsianych

  • 40 g wiórek kokosowych

  • 1 średni banan ok.110 g bez skórki

  • 20 g erytrolu (zamiennik cukru)


Masą kokosową:

  • 400 ml mleka 2 %

  • 200g wiórek kokosowych

  • 1 budyń śmietankowy 40g bez cukry

  • 80 g erytrytolu

Polewa:

  • 100g białej czekolady

  • 50 ml mleka

Do posypania:

  • 📌50g wiórek kokosowych


Banana rozgnieść widelcem, wymieszać z płatki, wiórki kokosowe i erytrol. Wyłożyć na spód tortownicy wyłożonej papierem.

Budyń wymieszać ze 100 ml zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, wlać budyń mieszać do czasu, aż budyń zgęstnieje. Następnie dodać wiórki i erytrol, wszystko wymieszać i przełożyć do tortownicy.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko, wymieszać polać ciasto. Następnie wszystko posypać jeszcze wiorkami.

Ciasto schodzić w lodówce.


Całe ciasto ma około 3163 kcal.

Białko: 51,6g;

Tłuszcze: 236,4g;

Węglowodany: 208,2g


Ciasto dziele na 12 kawałków.

Jeden kawałek ma 263,58 kcal

B 4,3g. T: 19,7g. W 17,35g

3382 wyświetlenia0 komentarzy