KOLOROWE KANAPECZKI RYBNE
- Gotuje bo lubię fit
- 29 gru 2021
- 1 minut(y) czytania
To kolejna propozycja idealna na Sylwestra. Jak Wam się podoba taka propozycja?

Aby je przygotować potrzebujesz:
📌1 makrelę świeżą od @naturalniebaltyckie
📌1 łyżeczkę masła
📌1 bagietkę
📌op.serka ziołowego kanapkowego
📌garść rukoli
📌4-5 malutkich ogórków kwaszonych lub konserwowego
📌100g łososia wędzonego
📌1 cytrynę
📌kilka gałązek koperku
📌sól i pieprz
Świeżą makrelę patroszę i odcinam głowę. Myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie nacinam delikatnie skórę i nacieram solą i pierzem. Makrelę wkładam do naczynia żaroodpornego, dodaję łyżeczkę masła i piekę ok 20 minut w 180 stopniach - funkcja góra dół. Bagietkę kroję na kromki, smaruję serkiem ziołowym. Na połowę kanapeczek układam rukolę, na rukolę kawałki pieczonej makreli i plasterki ogórki. Na drugą połowę układam łososia, kawałki cytryny i koperku. Kanapeczki są przepyszne. Polecam wypróbować.

Makrela jest rybą tłustą, bogatą w wielonasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. Białe mięso makreli jest doskonałym źródłem białka.
Post powstał w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie.
Współpraca z @naturalniebaltyckie

Zapraszam Was również na mojego Instagrama gotuje_bo_lubie_fit
Comments