google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Postaw mi kawę na buycoffee.to
top of page

KOLOROWE KANAPECZKI RYBNE

To kolejna propozycja idealna na Sylwestra. Jak Wam się podoba taka propozycja?

Aby je przygotować potrzebujesz:

📌1 makrelę świeżą od @naturalniebaltyckie

📌1 łyżeczkę masła

📌1 bagietkę

📌op.serka ziołowego kanapkowego

📌garść rukoli

📌4-5 malutkich ogórków kwaszonych lub konserwowego

📌100g łososia wędzonego

📌1 cytrynę

📌kilka gałązek koperku

📌sól i pieprz


Świeżą makrelę patroszę i odcinam głowę. Myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie nacinam delikatnie skórę i nacieram solą i pierzem. Makrelę wkładam do naczynia żaroodpornego, dodaję łyżeczkę masła i piekę ok 20 minut w 180 stopniach - funkcja góra dół. Bagietkę kroję na kromki, smaruję serkiem ziołowym. Na połowę kanapeczek układam rukolę, na rukolę kawałki pieczonej makreli i plasterki ogórki. Na drugą połowę układam łososia, kawałki cytryny i koperku. Kanapeczki są przepyszne. Polecam wypróbować.



Makrela jest rybą tłustą, bogatą w wielonasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. Białe mięso makreli jest doskonałym źródłem białka.


Post powstał w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie.


Współpraca z @naturalniebaltyckie

Zapraszam Was również na mojego Instagrama gotuje_bo_lubie_fit


 
 
 

Comments


bottom of page
Wyszukiwarka przepisów
rondel