RACUCHY JOGURTOWE z JABŁKIEM lub TRUSKAWKAMI

Sezon na truskawki trwa. Właśnie wróciłam z pracy i dzieciaki zażyczyły sobie placuszki jogurtowe, więc mam do wyboru z truskawkami i z jabłkami, ktoś chętny?

Przepis:

📌250 g jogurtu naturalnego

📌2 jajka

📌3 łyżki erytrytolu od@allnutrition/ cukru

📌150 g mąki orkiszowej / pszennej

📌2 łyżeczki proszku do pieczenia

📌truskawki pokrojone w plasterk, jabłka pokrojone w kostkę

📌olej do smażenia


Wszystkie składniki na ciasto mieszam łyżką. Na rozgrzaną patelnię wlewamy obrobione oleju i wylewam po łyżce ciasta, placuszki smażę na średnim ogniu. Jak placuszki się trochę podsmażaną układam na nie plasterki truskawek i przekręcam na drugą stronę. Gotowe posypuję zmielonym na puder erytrytolem.


W przypadku jabłek obtaczam je od razu w cieście i smażę na małej ilość oleju.


215 wyświetlenia0 komentarz