Postaw mi kawę na buycoffee.to KOTLETY DROBIOWE z MOZARELLĄ
top of page

KOTLETY DROBIOWE z MOZARELLĄ


Kotleciki drobiowe z mozarellą w środku, do tego kopytka, surówką z pora i buraczki smażone, to świetny pomysł na świąteczne lub niedzielny obiad.


Przepis na kotleciki (10szt.):

📌800g mięsa mielonego drobiowego

📌op.małych kuleczek mozarelli w sumie 20 sztuk, po dwie do każdego kotlecika,

📌sól i pieprz do smaku

📌olej do smażenia

Do otoczenia:

📌2 małe jajka

📌bułka tarta

📌talerz z zimną wodą


Mięso drobiowe doprawiam solą oraz pieprzem i dokładnie mieszam. Następnie dzielę na 10 części. Ręce moczę w wodzie i formuje placuszki. Na środek placuszków układam po dwie kulki mozarelli i robię kotleciki.



Następnie kotlety moczę w jajku i obtaczam w bułce tartej. Kotlety smażę na dobrze rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Kotlety powinny pływać w oleju.




Surówka z pora:

📌1 duży por (tylko biała i jasnozielona część)

📌2 jabłka u mnie ligole (pyszne soczyste)

📌4 łyżki majonezu

📌2 łyżki jogurty naturalnego

📌sól i pieprz do smaku.


Pora myję i kroję w cienkie półplasterki. Wrzucam na sitko i przelałam wrzątkiem, dzięki czemu por będzie bardziej delikatny. Jabłka obieram i ścieram na tarce na grubych oczkach. Składniki łącze ze sobą dodaję majonez i jogurt. Doprawiam do smaku przyprawami i gotowe. Tylko cztery składniki i mamy pyszny dodatek do obiadu.


Kotleciki podałamleciki z kopytkami, surówką z pora i buraczkami zasmażanymi. Pycha




7193 wyświetlenia0 komentarzy
bottom of page
Wyszukiwarka przepisów
rondel