google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Postaw mi kawę na buycoffee.to
top of page

PASTA RYBNA



Cześć Kochani 😃 dziś zapraszam na pyszne kolorowe kanapeczki z pastą z pieczonej flądry i łososia. Jak Wam się podobają? Aby przygotować takie kanapeczki potrzebujecie: 📌3 flądry 📌przyprawy: sól, pieprz, chili 📌10-12 suszonych pomidorów 📌natkę pietruszki 📌olej lub spray do pieczenia 📌3 ząbki czosnku 📌1 bagietkę 📌serek ziołowy 📌kilka plasterków cytryny 📌100 g łososia wędzonego w plastrach Flądrę myję, nacinam skórę i doprawiam solą, pieprzem oraz chili. Spryskuje sprayem do pieczenia i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę około 10 minut w 200 stopniach (termoobieg). Studzę, obieram ze skóry i ości, a następnie rozdrabniam widelcem. Suszone pomidory i czosnek kroję w mniejsza kostkę. Natkę pietruszki drobno siekam. Wszystkie składniki łącznie z rybą wkładam do wysokiego naczynia i blenduję na gładką masę. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Bagietkę kroję na plastry, smaruję pastą i podaję z suszonymi pomidorami oraz rukolą. Kanapeczki z łososiem: bagietkę smaruję serkiem ziołowym, układam łososia i skrapiam cytryną. Pycha Przepis na pyszną pastę z pieczonej flądry przygotowałam w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie, w którym biorę udział.












315 wyświetleń0 komentarzy

Comments


bottom of page