PASTA RYBNA



Cze艣膰 Kochani 馃槂 dzi艣 zapraszam na pyszne kolorowe kanapeczki z past膮 z pieczonej fl膮dry i 艂ososia. Jak Wam si臋 podobaj膮? Aby przygotowa膰 takie kanapeczki potrzebujecie: 馃搶3 fl膮dry 馃搶przyprawy: s贸l, pieprz, chili 馃搶10-12 suszonych pomidor贸w 馃搶natk臋 pietruszki 馃搶olej lub spray do pieczenia 馃搶3 z膮bki czosnku 馃搶1 bagietk臋 馃搶serek zio艂owy 馃搶kilka plasterk贸w cytryny 馃搶100 g 艂ososia w臋dzonego w plastrach Fl膮dr臋 myj臋, nacinam sk贸r臋 i doprawiam sol膮, pieprzem oraz chili. Spryskuje sprayem do pieczenia i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piek臋 oko艂o 10 minut w 200 stopniach (termoobieg). Studz臋, obieram ze sk贸ry i o艣ci, a nast臋pnie rozdrabniam widelcem. Suszone pomidory i czosnek kroj臋 w mniejsza kostk臋. Natk臋 pietruszki drobno siekam. Wszystkie sk艂adniki 艂膮cznie z ryb膮 wk艂adam do wysokiego naczynia i blenduj臋 na g艂adk膮 mas臋. Doprawiam sol膮 i pieprzem do smaku. Bagietk臋 kroj臋 na plastry, smaruj臋 past膮 i podaj臋 z suszonymi pomidorami oraz rukol膮. Kanapeczki z 艂ososiem: bagietk臋 smaruj臋 serkiem zio艂owym, uk艂adam 艂ososia i skrapiam cytryn膮. Pycha Przepis na pyszn膮 past臋 z pieczonej fl膮dry przygotowa艂am w ramach projektu Naturalnie Ba艂tyckie, w kt贸rym bior臋 udzia艂.











124 wy艣wietlenia0 komentarzy