Cześć Kochani 😃 dziś zapraszam na pyszne kolorowe kanapeczki z pastą z pieczonej flądry i łososia. Jak Wam się podobają?
Aby przygotować takie kanapeczki potrzebujecie:
📌3 flądry
📌przyprawy: sól, pieprz, chili
📌10-12 suszonych pomidorów
📌natkę pietruszki
📌olej lub spray do pieczenia
📌3 ząbki czosnku
📌1 bagietkę
📌serek ziołowy
📌kilka plasterków cytryny
📌100 g łososia wędzonego w plastrach
Flądrę myję, nacinam skórę i doprawiam solą, pieprzem oraz chili. Spryskuje sprayem do pieczenia i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę około 10 minut w 200 stopniach (termoobieg).
Studzę, obieram ze skóry i ości, a następnie rozdrabniam widelcem.
Suszone pomidory i czosnek kroję w mniejsza kostkę. Natkę pietruszki drobno siekam. Wszystkie składniki łącznie z rybą wkładam do wysokiego naczynia i blenduję na gładką masę. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Bagietkę kroję na plastry, smaruję pastą i podaję z suszonymi pomidorami oraz rukolą. Kanapeczki z łososiem: bagietkę smaruję serkiem ziołowym, układam łososia i skrapiam cytryną. Pycha
Przepis na pyszną pastę z pieczonej flądry przygotowałam w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie, w którym biorę udział.
Comments