google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Postaw mi kawę na buycoffee.to
top of page

PIECZONY TURBOT


Pyszny sezonowy obiad z turbotem🐟 w roli głównej. Młode ziemniaczki, fasolka, bób i rybka. Wszystko co lubię na jednym talerzu.


A co u Was dziś dobrego?


  • 2 turboty od @naturalniebaltyckie

  • 1 łyżeczka soli,

  • 1 łyżeczka pieprzu,

  • 1/2 łyżeczki chili

  • 2 łyżki oleju


Turboty myję, kładę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, polewam olejem i posypuję przyprawami. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę około 20 minut 200 stopni (góra - dół).



Następnie przygotowuje warzywa do obiadu:

  • 1/2 kg fasolki szparagowej

  • 1/2 kg młodych ziemniaków

  • 1/2 kg bobu


Fasolkę myję, obcinam końcówki, wrzucam na gotującą wodę i gotuję do miękkości około 15-20 minut.


Ziemniaki obieram, wkładam do garnka z gotującą wodą, dodaję 1/2 łyżeczki soli i gotuję do miękkości około 15-20 minut.


Bób wrzucam na gotującą wodę, dodaję 1 łyżeczkę soli i gotuję do miękkości od 10 do

20 minut (im młodszy bób tym krócej). Ugotowane warzywa wykładam na talerz, posypuje koperkiem, dodaję rybkę i gotowe.


Co powiecie na taki obiad?


Przepis na obiad powstał w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie, w którym biorę udział🐟




114 wyświetleń0 komentarzy

Comentarios


bottom of page