google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

PIECZONY TURBOT


Pyszny sezonowy obiad z turbotem🐟 w roli głównej. Młode ziemniaczki, fasolka, bób i rybka. Wszystko co lubię na jednym talerzu.


A co u Was dziś dobrego?


  • 2 turboty od @naturalniebaltyckie

  • 1 łyżeczka soli,

  • 1 łyżeczka pieprzu,

  • 1/2 łyżeczki chili

  • 2 łyżki oleju


Turboty myję, kładę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, polewam olejem i posypuję przyprawami. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę około 20 minut 200 stopni (góra - dół).



Następnie przygotowuje warzywa do obiadu:

  • 1/2 kg fasolki szparagowej

  • 1/2 kg młodych ziemniaków

  • 1/2 kg bobu