google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

ROLADKI Z SZYNKI NADZIEWANE PASTĄ JAJECZNĄ i WARZYWAMI


Dziś mam dla Was fajny pomysł na śniadanie lub przekąskę, która sprawdzi się na Święta, jak również na spotkanie ze znajomymi. Roladki z szynki nadziewane w dwóch wersjach, co powiecie na takie śniadanie?


ROLADKI Z SZYNKI NADZIEWANE PASTĄ JAJECZNĄ:

📌5 plastrów szynki

📌2 jajka ugotowane na twardo

📌1-2 łyżki szczypiorku

📌1/4 część czerwonej papryki

📌50g sera żółtego

📌2 łyżki majonezu

📌1 łyżeczka chrzanu

📌sól i pieprz


Jajka i paprykę kroję w drobną kostkę, szczypiorek siekam, ser ścieram na tarce na drobnych oczkach, przekładam do miseczki, dodaję majonez, chrzan, przyprawy i mieszam. Następnie nakładam po łyżce na każdy plaster szynki.

Zwijam najpierw dół, później boki i zawiązuję szczypiorkiem.

Składniki na 5 sztuk.


ROLADKI NADZIEWANE JAJKIEM I WARZYWAMI:

📌8 plastrów szynki

📌2 jajka ugotowane na twardo

📌8 gałązek koperku

📌1/2 czerwonej papryki

📌1/2 żółtej papryki

📌4 małe ogórki konserwowe

📌2 łyżki majonezu

📌1 łyżeczka chrzanu łagodnego

📌sól i pieprz


Majonez mieszam z chrzanem, solą i pieprzem. Jajka kroję na ćwiartki, paprykę w paski, ogórki na pół, w przypadku dużych ogórków na ćwiartki. Na każdy plaster szynki układam jajko, paprykę, ogórek, koperek, daję łyżeczkę sosu i zwijam najpierw dół, później boki, związuję szczypiorkiem.

Składniki na 8 sztuk.



Po przepisy w formie wideo zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik)



274 wyświetlenia0 komentarzy