google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Postaw mi kawę na buycoffee.to
top of page

ROSÓŁ Z PIECZONYCH WARZYW



Dziś mam dla Was przepis na pyszny rosół z pieczonych warzyw. Zrób go raz, a zakochasz się w tym smaku i już nigdy nie ugotujesz inaczej rosołu. Dajcie znać czy już robiliście taki rosół, czy przygotujecie go pierwszy raz ze mną.


Aby przygotować rosół potrzebujesz:

📌szponder wołowy porcja rosołowa

📌6 skrzydełek z kurczaka

📌2 ćwiartki z kaczki

📌3 marchewki duże

📌2 pietruszki (korzeń)

📌1/2 selera korzeniowego

📌2 cebule

📌2 ząbki czosnku

📌3-4 liście selera

📌liście z 1 porą tylko zielone części,

📌natka pietruszki (5-6 gałązek)

📌3-4 liście lubczyku

📌3 listki laurowe

📌6 ziarenek ziele angielskie

📌10 ziarenek pieprzu

📌1-2 łyżeczki soli do smaku

📌3 łyżki oleju



Marchewki, pietruszki, selera obieram kroję na pół. Cebule myję i w łupinie przekrajam na pół. Liście myje. Na dużą blachę wykładam mięso i warzywa oraz liście. Całość polewam olejem. Wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piekę 40 minut. Następnie przekładam wrzystko do dużego garnka, dolewam około 3 litry wody, dodaję listki, ziele, pieprz. Całość zagotowuję, następnie zmniejszam moc do minimum i gotuję około 2-3h do miekości warzyw i mięsa. Na koniec doprawiam rosół solą i pierzem do smaku. Podaje z makaronem, mięsem z rosołu, marchewką i świeżą natką pietruszki. Zrób koniecznie bo jest pyszny.




Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik).


Jeśli wykorzystasz dowolny przepis z mojego bloga podeślij mi zdjęcie na maila: Gotuje.bo.lubie.fit@interia.pl i podziel się opinią jak smakowało lub zostaw komentarz pod danym postem, dodaj zdjęcie, będzie mi bardzo miło.

1179 wyświetleń0 komentarzy

Comments


bottom of page