google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Postaw mi kawę na buycoffee.to
top of page

ROŻKI Z TORTILLI Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI


ree

Dziś mam dla Was kolejny fajny pomysł na spotkanie ze znajomymi, albo zbliżającego się Sylwestra. Jak Ci się podoba taki pomysł?



Na moim kanale na YouTube możesz obejrzeć film z przygotowania rożków.

Kliknij tu ⬇️⬇️⬇️




Aby przygotować rożki potrzebujesz:

📌2 małe piersi z kurczaka ok 350g

📌1/2 cebuli

📌250g pieczarek

📌300g sera mozarella marki Serovia

📌1/2 czerwonej papryki

📌1/2 żółtej papryki

📌200ml passaty pomidorowej

📌przyprawy: 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 łyżeczka czosnku suszonego, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu

📌2 łyżki oleju do smażenia

📌5 tortilli


Cebulę, paprykę, pieczarki i kurczaka kroję w drobną kostkę.

Na rozgrzanej patelni na oleju podsmażam cebulę, kurczaka, pieczarki oraz paprykę. Dodaję passatę pomidorową i przyprawy, smażę parę minut, aż sos zgęstnieje. Masę studzę. Następnie tortillę dzielę na pół i zwijam z niej rożki tak jak widać na filmie. Spinam wykałaczaczką i układam na blaszce. Wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę 8 minut w 180 stopniach, góra-dół, żeby rożki stwardniały. Do zimnego farszu dodaję 200g sera mozarella, startego na tarce o grubych oczkach, mieszam wszystko i napełniam zimne rożki. Górę posypuję jeszcze startym serem. Rożki ustawiam w wysokim naczyniu do zapiekania, przekładam papierem, aby się nie przewracały. Zapiekam kolejne 8 minut, do momentu gdy ser ładnie się rozpuści. Serwuję na ciepło, choć na zimno również mi smakują. Są rewelacyjne, więc przygotuj je na najbliższą okazję i daj znać jak smakowały.


 
 
 

Komentarze


Zapisz się na newsletter i otrzymaj darmowego e-booka na maila z 12 najlepszymi przepisami z bloga!

Dziękuję za subskrypcję! Sprawdź e-mail.

  • Youtube
  • Instagram
  • TIK Tok
  • Facebook Social Ikona

KOPIOWANIE TEKSTU i ZDJĘĆ ZABRONIONE !

© 2020 by Gotuje bo lubie fit. Proudly created with Wix.com

bottom of page
Wyszukiwarka przepisów
rondel