ŚLEDŹ W ŚMIETANIE


Śledź w śmietanie to pyszna pozycja, ktorą można serwować z pieczywem, bagietką lub ziemniakami gotowanymi czy pieczonymi. W każdym zestawie będzie smakował dobrze. Przepis: 📌3 fitety śledziowe w zalewie octowej 📌1 cebula 📌1 jabłko 📌2 łyżki jogurtu naturalnego 📌2 łyżki śmietany 18% 📌2 łyżki posiekanego szczypiorku 📌sól i pieprz Cebulę i jabłko obieram, kroję w drobną kostkę. Szczypiorek siekam. Śledzie kroje w paski. Składniki wkładam do miski, dodaję jogurt i śmietanę, doprawiam solą, pieprzem i gotowe. Podaję odrazu lub odstawiam na 2-3 godziny, żeby smaki się przegryzły. Polecam, bo jest pyszny. Przepis przygotowałam w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie, w którym biorę udział.



1018 wyświetleń0 komentarzy

Powiązane posty

Zobacz wszystkie

SCHAB W SOSIE WŁASNYM, MIZERIA, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM Pyszny pomysł na tradycyjny polski obiad. Idealny ma weekend dla rodziny, jak równie na świątecznym obiad. Aby go przygotować potrzebujesz: 📌1 k