ŚLEDZIK PO KASZUBSKU

Dziś zapraszam na pyszne śledzie po kaszubsku w mojej wersji. Śledzik świetnie sprawdzi się na wigilijnym stole, Sylwestrze czy spotkaniu ze znajomymi. Jaki jest Wasz ulubiony przepis na śledzia?
Przepis bardzo prosty: 📌3 filety śledziowe solone 📌2 ogórki konserwowe 📌6-8 kawałków papryki konserwowej około 100g 📌1 mała cebula 📌6 łyżek kechupu około 120g 📌2 łyżeczki musztardy francuskiej 📌4 łyżki oleju 📌1/2 łyżeczki pieprzu 📌1/2 łyżeczki papryki słodkiej Filety śledziowe moczę w wodzie kilka godzin, a następnie kroję na mniejsze kawałki. Ogórka, cebulkę i paprykę kroję w kostkę. Składniki wkładam do miseczki, dodaję ketchup, musztardę, olej, przyprawy i wszystko razem mieszam. Takie śledziki najlepiej przygotować dwa, trzy dni wcześniej przed podaniem. Przed podaniem posypuję je natka pietruszki.
Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_ania
Przepis powstał w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie @naturalniebaltyckie, w ktorym biorę udział - współpraca z Naturalnie Bałtyckie.

Jeśli szukasz innych pomysłów na śledzie polecam: