google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0
 

ŚLEDZIK PO KASZUBSKU


Dziś zapraszam na pyszne śledzie po kaszubsku w mojej wersji. Śledzik świetnie sprawdzi się na wigilijnym stole, Sylwestrze czy spotkaniu ze znajomymi. Jaki jest Wasz ulubiony przepis na śledzia?

Przepis bardzo prosty: 📌3 filety śledziowe solone 📌2 ogórki konserwowe 📌6-8 kawałków papryki konserwowej około 100g 📌1 mała cebula 📌6 łyżek kechupu około 120g 📌2 łyżeczki musztardy francuskiej 📌4 łyżki oleju 📌1/2 łyżeczki pieprzu 📌1/2 łyżeczki papryki słodkiej Filety śledziowe moczę w wodzie kilka godzin, a następnie kroję na mniejsze kawałki. Ogórka, cebulkę i paprykę kroję w kostkę. Składniki wkładam do miseczki, dodaję ketchup, musztardę, olej, przyprawy i wszystko razem mieszam. Takie śledziki najlepiej przygotować dwa, trzy dni wcześniej przed podaniem. Przed podaniem posypuję je natka pietruszki.

Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_ania


Przepis powstał w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie @naturalniebaltyckie, w ktorym biorę udział - współpraca z Naturalnie Bałtyckie.


Jeśli szukasz innych pomysłów na śledzie polecam:

📌ŚLEDZIE w SOSIE MUSZTARDOWYM


📌ŚLEDZIE NA 4 SPOSOBY


📌PIKANTNE ŚLEDZIE z CHILLI



879 wyświetleń0 komentarzy