
KOLOROWA SAŁATKA z HALLOUMI

Przepis:
mix sałat
1/2 op. serka halloumi
1/2 papryki czerwonej i żółtej
1/2 ogorka
2 łyżki pestek dyni
2 łyżki pestek słonecznika
sos: 3 łyżeczki musztardy sarepskiej, 2 łyżeczka miodu, sok z połowy cytryny, 2-3 łyżki oleju rzepakowego, do odpowiedniej konsystencji.
Pestki dyni i słonecznika prażę chwilę na suchej patelni, serek halloumi grilluje na patelni grilowej. Do garnuszka wlewam miód, musztardę, sok z cytryny, chwilę mieszam i na końcu dodaję olej rzepakowy. Paprykę myję i kroję w cienkie paseczki, ogórka kroję w pół plastry.
Sałatę myję i układam na dwa talerze, następnie układam ser halloumi,pokrojoną paprykę i ogórka polewam sosem i posypuję pestkami i gotowe.