SPAGHETTI WARZYWNE z RYBĄ

Całość ma około 1260g i 684 kcal (porcja dla 2 osób)


W 100g jest około 54,3 kcal:

Białko: 6,2g

Tłuszcze: 2,3g

Węglowodany: 2,7g

Cześć kochani


jest piątek jest więc rybka. Dziś w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie zapraszam na pyszne spaghetti warzywne z filetami z gładzicy. Do przygotowania tego przepisu potrzebujecie:

  • 2 gładzice (400 g filetu)

  • 2 łyżeczki posiekanego koperku (10 g)

  • sól, pieprz

  • 1 łyżeczka olej do smażenia (10 g)

  • 1 łyżeczka masła

Z każdej gładzicy wycinamy po 4 filety, myjemy i osuszamy ręcznikiem turystycznym. Przyprawimy solą i pieprzem. Następnie na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy na olej fileciki z ryby. Smażymy chwilę z obu stron na koniec dodajemy łyżeczkę masła i koperek. Spaghetti warzywne:

  • 3 średniej wielkości cukinie (720 g)

  • 1 marchewka ( 110 g)

  • sól, pieprz

  • pół szklanki wody

  • 1 łyżka masła

Warzywa dokładnie myjemy, marchewkę obieramy. Przy użyciu specjalnej maszynki robię makaron z warzyw. Na patelnię wlewam szklankę wody, dodaję masło i podgrzewam do ciepłej wody wrzucam makaron warzywny doprawiam solą i pieprzem i duszę około 5 minut. Makaron przekładam na dwa talerze, kładę na niego rybkę i polewam sosem z rybki i dekoruje koperkiem. Dziś taka lekka propozycja idealna na obiad lub kolację, jak Wam się podoba?