SPAGHETTI ze SZPINAKIEM i POMIDORAMI SUSZONYMI

Całość ma około 1300g i 3331 kcal.


W 100g jest około 256 kcal:

Białko: 7,3g

Tłuszcze: 12,1g

Węglowodany: 28,8g

Przepis dla chętnych:

  • 2 opakowanie szpinaku

  • op. makaronu do spagetti

  • słoiczek pomidorów suszonych

  • 4-6 ząbki czosnku

  • sól i pieprz

  • 200 g śmietanki 30%

  • masło lub olej do smażenia


Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozpuszczam masło i wrzucam na nią przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażam, wrzucam pokrojone w kostkę suszone pomidory i szpinak chwilę podsmażam, dodaję śmietanę 30%, sól i pieprz. Następnie wrzucam na patelnię ugotowany makaron mieszam wszystko i gotowe.



774 wyświetlenia0 komentarzy