Dziś mam dla Was przepis na pyszny dodatek do obiadu. Surówka z kapusty pekińskiej z dużą ilością warzyw. Spróbuj jej u siebie i daj znać jak smakowała.
Przepis na surówkę:
📌3-4 liście kapusty pekińskiej lub mała główka młodej kapusty
📌1 średni por, tylko biała część
📌1/2 papryki czerwonej
📌4 łyżki kukurydzy konserwowej
📌1 jabłko
📌1/2 marchewki
📌1/2 zielonego ogórka
📌2-3 łyżki posiekanego koperku
📌3 łyżki jogurtu naturalnego
📌2 łyżki majonezu
📌sól, piepr
Liście kapusty pekińskiej kroję
w cienkie paski. Pora przekrajam wzdłuż a następnie siekam w cienkie talarki. Paprykę w drobną kostkę. Jabłko i marchew obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Ogórka obieram i kroję wzdłuż na cztery części i następnie w cienkie plasterki. Koper drobno siekam. Kukurydzę odsączam. Wszystkie składniki przekładam do salaterki, następnie dodaję jogurt i majonez, sól oraz pieprz. Wszystko mieszam i gotowe.
Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby filmik).
Jeśli wykorzystasz dowolny przepis z mojego bloga podeślij mi zdjęcie na maila: gotuje.bo.lubie.fit@interia.pl i podziel się opinią jak smakowało lub zostaw komentarz pod danym postem, dodaj zdjęcie, będzie mi bardzo miło.
Dzisiaj była na obiad pyszna