google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

SUSHI

Kto wpada na sushi? A kto będzie robił sam?

Do przygotowania potrzebujecie:

  1. 1 opakowanie ryżu do sushi

  2. 1 opakowanie wodorostów

  3. wasabi

  4. sos do sushi: 7 łyżek octu ryżowego, 3-4 łyżki cukru, szczyptę soli, wszystko podgrzewamy na malutkim ogniu mieszając do rozpuszczenia (nie gotujemy). Dodajemy do ugotowanego ryżu, mieszamy i studzimy.

  5. sezam biały i czarny

  6. składniki do środka co lubicie. U mnie do każdej rolki coś innego fajne połączenie:

  • tuńczyk, sałata, feta,

  • łosoś wędzony, ogórek zielony, awokado, papryka żółta,

  • super pasta do środka do sushi: paluszki surimi starte na drobnej tarce, do tego serek Almette naturalny i łosoś wędzony na zimno z pieprzem,