google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Postaw mi kawę na buycoffee.to
top of page

SZAKSZUKA z CUKINIĄ i AWOKADO



Dziś mam dla Was pomysł na pyszne śniadanie na ciepło. Szakszuka z cukinią i awokado. Do szakszuki możecie dać najróżniejsze warzywa, które lubicie. Daj znać w komentarzu czy lubisz szakszukę i czy przygotujesz ją u siebie.


Czas przygotowania : 15 minut

Składniki na 1 porcję.


Aby przygotować szakszukę potrzebujesz:

📌1/2 cebuli

📌2 ząbki czosnku

📌2 pomidory najlepiej malinowe

📌1/2 małej cukinii

📌1 łyżka oleju rzepakowego

📌2 jajka

📌przyprawy: 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 łyżeczka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, 1/2 łyżeczki soki, szczypta pieprzu

📌 kilka listków natki pietruszki

📌1/2 małego awokado


Na patelni rozgrzewam olej wrzucam pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Duszę 2-3 minuty. Następnie dodaję pokrojone pomidory i przyprawy. Można je wcześniej sparzyć i zdjąć skórkę. Duszę kolejne 3 minuty, dodaję cukinie i smażę kolejne 3 minuty. Następnie wbijam 2 jajka i smażę do momentu aż jajka się zetną, a żółtko będzie dalej płynne. Przed podaniem układa na szakszukę pokrojone w plastry awokado i posypuję wszystko natką pietruszki.



Cały przepis ma:

402 kcal , Białko: 20.1 , Tłuszcze: 26.4, Węglowodany: 25.0





Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik).



Jeśli wykorzystasz dowolny przepis z mojego bloga podeślij mi zdjęcie na maila: Gotuje.bo.lubie.fit@interia.pl i podziel się opinią jak smakowało lub zostaw komentarz pod danym postem, dodaj zdjęcie, będzie mi bardzo miło.




554 wyświetlenia0 komentarzy

Comments


bottom of page