google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

SZASZŁYKI



Cześć Kochani.


Dziś zapraszam na pyszne szaszłyki idealne na obiad, kolację lub grilla. Lubicie? Na początek przygotowuję marynatę do mięsa. Do marynaty wykorzystałam Ketchup Premium Mniej Cukru i Musztardę Miodową Premium, dzięki tej marynacie kurczak wychodzi soczysty i pyszny. Do przygotowania szaszłyków potrzebujecie:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka

  • paprykę czerwoną

  • paprykę żółtą

  • małą cukinię

  • cebulę fioletową

na marynatę:

  • 2 łyżki Ketchupu Premium Mniej Cukrów

  • 2 łyżki Musztary Miodowej

  • 2 łyżki oleju

  • sól, pieprz, zioła prowansalskie Wszystkie składniki na marynatę wrzucam do miseczki i mieszam. Piersi z kurczaka oczyszczam z błon i kroję w kostkę, wrzucam do marynaty i wstawiam na około 30 minut do lodówki. Paprykę, cebulę również kroję w kostkę, cukinie w talarki. Składniki na szaszłyki nadziewam na przemian na patyczki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki układam na blachę wyłożoną papierem i wstawiam do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na około 25 minut. Szaszłyki podaję z frytkami, sosem czosnkowym i surówką z pora.



1124 wyświetlenia0 komentarzy
bottom of page