SZASZŁYKI



Cześć Kochani.


Dziś zapraszam na pyszne szaszłyki idealne na obiad, kolację lub grilla. Lubicie? Na początek przygotowuję marynatę do mięsa. Do marynaty wykorzystałam Ketchup Premium Mniej Cukru i Musztardę Miodową Premium, dzięki tej marynacie kurczak wychodzi soczysty i pyszny. Do przygotowania szaszłyków potrzebujecie:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka

  • paprykę czerwoną

  • paprykę żółtą

  • małą cukinię

  • cebulę fioletową

na marynatę:

  • 2 łyżki Ketchupu Premium Mniej Cukrów

  • 2 łyżki Musztary Miodowej

  • 2 łyżki oleju

  • sól, pieprz, zioła prowansalskie Wszystkie składniki na marynatę wrzucam do miseczki i mieszam. Piersi z kurczaka oczyszczam z błon i kroję w kostkę, wrzucam do marynaty i wstawiam na około 30 minut do lodówki. Paprykę, cebulę również kroję w kostkę, cukinie w talarki. Składniki na szaszłyki nadziewam na przemian na patyczki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki układam na blachę wyłożoną papierem i wstawiam do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na około 25 minut. Szaszłyki podaję z frytkami, sosem czosnkowym i surówką z pora.