google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

TATAR WOŁOWY


Tatar to pyszna przekąska idealna na spotkanie ze znajomymi. Jedni go lubią inni nie. Ja od momentu kiedy zaczęłam sama robić w domu polubiłam i teraz często przygotowuję go na imprezki rodzinne.


Aby przygotować tatara potrzebujesz:

📌½ kg świeżej wołowiny dobrej jakości np. polędwicy wołowej

📌4 łyżki oleju

📌2 łyżki zimnej wody

📌2 żółtka

📌sól i pieprz

dodatki do podania

📌cebula

📌ogórki konserwowe

📌ewentualnie grzybki marynowane



Mięso kroję w plastry, następnie w paski i bardzo drobno siekam. Potrzebny jest do tego bardzo ostry nóż. Mięso można również zmielić w maszynce do mielenia na drobnych oczkach, ale najlepszy jest drobno posiekany. Jajka ze sprawdzonego źródła sparzam wrzątkiem. Do mięsa dodaję olej, wodę, żółtka i dopraw do smaku solą i pieprzem ok. 1/2 - 1 łyżeczki pieprzu i 1 łyżeczka soli. Wyrabiam dokładnie na jednolitą masę i ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Podaję z pieczywem, ogórkami konserwowymi, cebulą, można dać grzybki marynowane.




Po przepisy w formie wideo zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik)

256 wyświetleń0 komentarzy
bottom of page