google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM



Dziś mam dla Was przepis na pyszne jajka faszerowane, których nie może zabraknąć na świątecznym stole.


Aby przygotować jajka potrzebujesz:

📌 10 jajek ugotowanych na twardo

📌1 papryka czerwona

📌5 małych ogórków konserwowych

📌mały pęczek szczypiorku

📌puszka tuńczyka

📌2 łyżki oleju

📌2-3 łyżki jogurtu naturalnego

📌2-3 łyżki majonezu


Paprykę i ogórki konserwowe kroję w drobną kostkę, szczypiorek siekam. Jajka przekrajam na pół, wyjmuję żółtka i rozdrabniam widelcem. Wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję jogurt, majonez, olej, mieszam wszystko i powstałą masą nadziewam jajka. Przed podaniem dobrze schładzam je w lodówce, przez kilka godzin. Z powyższych składników można zrobić również pastę na kanapki, wtedy jajka należy rozgnieść widelcem i wymieszać z resztą składników. Polecam, obie wersje są pyszne.


Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik).



Jeśli wykorzystasz dowolny przepis z mojego bloga podeślij mi zdjęcie na maila: gotuje.bo.lubie.fit@interia.pl i podziel się opinią jak smakowało, będzie mi bardzo miło, lub zostaw komentarz pod danym postem.

850 wyświetleń0 komentarzy
bottom of page