JAJKA W SOSIE TATARSKIM

Sos tatarski idealnie nadaje się do jajek na twardo, mięs, wędlin czy do burgerów. Możesz również sosem tym wypełnić plasterki szybki i zwinąć jak roladki.
Dziś mam dla Was przepis na jajka w sosie tatarskim. Kolejna pyszna propozycja idealna na Święta Wielkanocne.

Aby je przygotować potrzebujesz:
📌180-200g pieczarek marynowanych
📌3 ogórki konserwowe
📌1 łyżka koperku
📌1 łyżka szczypiorku
📌3 łyżki majonezu
📌1 łyżeczka musztardy chrzanowej
📌3 łyżki jogurtu greckiego
📌3-4 jajka ugotowane na twardo
📌sól, pieprz do smaku
Pieczarki i ogórka kroję w drobną kostkę, szczypiorek i koperek drobno siekam. Do miski przekładam majonez, jogurt, musztardę, dodaję pieczarki, ogórka, szczypiorek i koperek. Mieszam wszystko i następnie do powstałej masy wkładam jajka ugotowane na twardo. Coś pysznego. Spróbuj ich u siebie i daj znać jak smakowały.

Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik).

Jeśli wykorzystasz dowolny przepis z mojego bloga podeślij mi zdjęcie na maila: gotuje.bo.lubie.fit@interia.pl i podziel się opinią jak smakowało, będzie mi bardzo miło, lub zostaw komentarz pod danym postem.
