google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

JAJKA W SOSIE TATARSKIM



Sos tatarski idealnie nadaje się do jajek na twardo, mięs, wędlin czy do burgerów. Możesz również sosem tym wypełnić plasterki szybki i zwinąć jak roladki.


Dziś mam dla Was przepis na jajka w sosie tatarskim. Kolejna pyszna propozycja idealna na Święta Wielkanocne.



Aby je przygotować potrzebujesz:

📌180-200g pieczarek marynowanych

📌3 ogórki konserwowe

📌1 łyżka koperku

📌1 łyżka szczypiorku

📌3 łyżki majonezu

📌1 łyżeczka musztardy chrzanowej

📌3 łyżki jogurtu greckiego

📌3-4 jajka ugotowane na twardo

📌sól, pieprz do smaku


Pieczarki i ogórka kroję w drobną kostkę, szczypiorek i koperek drobno siekam. Do miski przekładam majonez, jogurt, musztardę, dodaję pieczarki, ogórka, szczypiorek i koperek. Mieszam wszystko i następnie do powstałej masy wkładam jajka ugotowane na twardo. Coś pysznego. Spróbuj ich u siebie i daj znać jak smakowały.




Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik).





Jeśli wykorzystasz dowolny przepis z mojego bloga podeślij mi zdjęcie na maila: gotuje.bo.lubie.fit@interia.pl i podziel się opinią jak smakowało, będzie mi bardzo miło, lub zostaw komentarz pod danym postem.



3540 wyświetleń2 komentarze
bottom of page