Jeśli szukacie pomysłu na przystawkę, która zachwyci gości zapraszam po przepis.

ROLADA SZPINAKOWA - idealna przekąska na święta jak również spotkanie ze znajomymi.
Uwielbiam ją, a Ty?
Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik)
Aby ją przygotować potrzebujesz:
📌1 opakowanie mrożonego szpinaku 450g
📌3-4 ząbki czosnku
📌1 łyżeczka masła
📌4 jajka
📌2 serki kanapkowe (1 śmietankowy i 1 chrzanowy)
📌łosoś wędzony w plastrach 150-200g
📌sól i pieprz
📌ewentualnie koperek
Na patelni podsmażamy na maśle czosnek przeciśnięty przez praskę, następnie szpinak, dodaję szczyptę soli i pieprzu, smażę do czasu aż szpinak dobrze odparuje i będzie suchy. Studzę, następnie żółtka dodajemy do szpinaku i miksujemy. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Pianę dodajemy do szpinaku i delikatnie mieszamy. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowana delikatnie olejem, pieczemy 20 min. w 180 stopni góra dół. Ciepły placek zwijam razem z papierem w roladę i tak studzę. Przestygnięty placek smarujemy serkiem naturalnym i chrzanowym i na to układamy łososia (ewentualnie koperek). Zwijamy jak roladę i zawijamy ściśle w folię do żywności.
Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny i następnie podaję. Polecam, ja uwielbiam tą przekąskę.

Jeśli szukasz innych przekąsek to polecam
📌 sałatkę z brokułem
📌 przekąski z ciasta francuskiego
Jeśli zrobisz ten przepis lub inne danie, sałatkę, deser z mojego przepisu, zostaw komentarz, pochwal się opinią, wrzucić w komentarz zdjęcie z Twoim daniem lub podeślij mi zdjęcie na maila: gotuje.bo.lubie.fit@interia.pl będzie mi bardzo miło.
Comments