ROLADA SZPINAKOWA z ŁOSOSIEM

Jeśli szukacie pomysłu na przystawkę, która zachwyci gości zapraszam po przepis.


ROLADA SZPINAKOWA - idealna przekąska na święta jak również spotkanie ze znajomymi.

Uwielbiam ją, a Ty?


Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik)


Aby ją przygotować potrzebujesz:

📌1 opakowanie mrożonego szpinaku 450g

📌3-4 ząbki czosnku

📌1 łyżeczka masła

📌4 jajka

📌2 serki kanapkowe (1 śmietankowy i 1 chrzanowy)

📌łosoś wędzony w plastrach 150-200g

📌sól i pieprz

📌ewentualnie koperek


Na patelni podsmażamy na maśle czosnek przeciśnięty przez praskę, następnie szpinak, dodaję szczyptę soli i pieprzu, smażę do czasu aż szpinak dobrze odparuje i będzie suchy. Studzę, następnie żółtka dodajemy do szpinaku i miksujemy. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Pianę dodajemy do szpinaku i delikatnie mieszamy. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowana delikatnie olejem, pieczemy 20 min. w 180 stopni góra dół. Ciepły placek zwijam razem z papierem w roladę i tak studzę. Przestygnięty placek smarujemy serkiem naturalnym i chrzanowym i na to układamy łososia (ewentualnie koperek). Zwijamy jak roladę i zawijamy ściśle w folię do żywności.

Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny i następnie podaję. Polecam, ja uwielbiam tą przekąskę.



Jeśli szukasz innych przekąsek to polecam

📌 sałatki i jajka faszerowane

📌 sałatkę z brokułem 📌 przekąski z ciasta francuskiego Jeśli zrobisz ten przepis lub inne danie, sałatkę, deser z mojego przepisu, zostaw komentarz, pochwal się opinią, wrzucić w komentarz zdjęcie z Twoim daniem lub podeślij mi zdjęcie na maila: gotuje.bo.lubie.fit@interia.pl będzie mi bardzo miło.

2081 wyświetleń0 komentarzy