google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

WIOSENNA SURÓWKA Z SAŁATY, OGÓRKA, RZODKIEWKI


Wiosenna surówka z sałaty to pyszny dodatek do każdego obiadu.


Aby ją przygotować potrzebujesz:

📌1/2 główki sałaty lodowej

📌1 ogórek wężowy

📌1 pęczek rzodkiewek

📌kilka łodyg szczypiorku

📌200-300 ml jogurtu naturalnego gęstego

📌1-2 łyżki soku z cytryny

📌1/2 łyżeczki cukru lub zamiennik cukru: erytrytolu/ksylitolu

📌szczypta soli


Sałatę myję i następnie kroję lub rwę na mniejsze części, ogórka obieram i kroję wzdłuż na cztery części i następnie w cienkie plasterki, tak samo kroję rzodkiewkę. Jogurt mieszam z sokiem z cytryny, solą i cukrem, wylewam na sałatę. Mieszam dokładnie. Przed podaniem posypuję drobno posiekanym koperkiem.


Moja sałatkę podałam z klopsami w sosie musztardowym i kaszą jęczmienna.

Przepis na klopsy tu:

KLOPSY W SOSIE MUSZTARDOWYM



Po przepisy w formie wideo zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik)

662 wyświetlenia0 komentarzy
bottom of page